Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Slika \PU_SK\Mdbpnnž.jpeg

U sklopu preventivnog projekta LILY održati će se predstava Progovori u organizaciji redateljice gđe Oriane Kunčić i Dramskog studija Ivana Jelić HNK Šibenik

FOTO: MUP

Sutra, u petak, 25. studenog, s početkom u 11 sati u dvorani „Kuća umjetnosti Arsen“ u Šibeniku, Obala hrvatske mornarice 1, u organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave šibensko-kninske, a u suradnji s Vijećem za prevenciju grada Šibenika, Tvrđavom kulture Šibenik i drugih partnera, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama provest će se preventivni projekt „LILY“ - kazališna predstava „PROGOVORI“ u organizaciji redateljice gđe Oriane Kunčić i Dramskog studija „Ivana Jelić“ HNK Šibenik, a koja se edukativno i preventivno bavi problematikom nasilja nad ženama.
 
Program je namijenjen mladim osobama s područja Šibensko-kninske županije, kao i stručnjacima različitih profila s ciljem iznalaženja rješenja i učinkovitih modela sprječavanja i suzbijanja svih vrsta nasilja, posebno nasilja prema ženama.
 
U sklopu scensko-dramskog-glazbenog programa „Progovori“, uz pomoć modernih vizualnih scenskih efekata te snažnog glazbenog impulsa, na sceni će se kroz interaktivni dramski pristup problematizirati razni oblici nasilja prema ženama, prikazujući kompleksnost nasilja, viktimizacije, ali i stigmatizacije žena žrtava nasilja.
 
Nasilje prema ženama problem je pandemijskih razmjera, jer najmanje jedna od tri žene na svijetu je bila premlaćena, prisiljena na seksualne odnose ili na drugi način zlostavljana tijekom svojeg života, a zlostavljač je u većini slučajeva osoba iz njezine bliže okoline.
 
Ovaj događaj je bitan kako bi se podigla razina svijesti o važnosti obilježavanja ovog dana i senzibiliziralo javnost o ovom problemu.

Najave