Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

  • Slika \PU_SK\slike\odjel krim policije\droga 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na danas održanoj konferenciji za medije u sjedištu Policijske uprave je prezentirano kriminalističko istraživanje o  zaplijeni veće količine droge na kojoj su bili načelnik Policijske uprave Ivica Kostanić, voditelj Službe policije Zdravko Sedlar i voditelj Odjela kriminaliteta droga Anđelo Klarić. 

U Odjelu kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije je provedeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom osumnjičenim za 41 kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 
   Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su 4.siječnja 2019.g. oko 18 sati u mjestu Vrpolje u prometu zaustavili osobno vozilo marke Renault Clio šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak, u kojem  je osumnjičeni 22-godišnjak bio suvozač. Vizualnim pregledom vozila su policijski službenici uočili smotuljke sačinjene od PVC folije za koje su posumnjali da se radi o drogi, zbog čega su 21-godišnjak i 22-godišnjak s vozilom prepraćeni do Policijske uprave.
 
    Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku uz pomoć službenog psa za detekciju droga je izvršena pretraga vozila u kojem su pronađena i oduzeta dva smotuljka ukupne težine  1998 g ispunjene zelenom biljnom materijom izgleda karakterističnog za drogu marihuanu, smotuljak težine  50 g ispunjen bijelom praškastom tvari izgleda karakterističnog za drogu amfetamin, tzv. „speed“, smotuljak težine 13 g ispunjen bijelom praškastom tvari izgleda karakterističnog za stimulativno sredstvo kreatin, te digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima droge marihuane i amfetamin, a što je sve neovlašteno posjedovao 22-godišnjak radi daljnje preprodaje.
 
   Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 22-godišnjak tijekom 2018.godine ukupno u deset navrata prodao drogu marihuanu u količinama 0.5-1 gram 21-godišnjaku za novčane iznose 50-100 kuna.
 
     Također je utvrđeno kako je 22-godišnjak tijekom 2018.g. prema još tri osobe ukupno u trideset navrata prodao drogu marihuanu i amfetamin u količinama 0.5-1 gram također za novčane iznose 50-100 kuna.
 
    Osumnjičeni 22-godišnjak je 5.siječnja u 18.30 sati uz kaznenu prijavu Općinskom  državnom odvjetniku u Šibeniku predan u pritvorsku policijsku jedinicu.   
 

Stranica

Dokumenti i linkovi