Natjecanje osnovnih škola u spretnosti vožnje bicikla

Slika \PU_SK\Galerije\NPSCP 2021-2030\IMG_20221026_112351.jpg

Sastavni dio Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa

FOTO: PU šibensko-kninska

U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa2021. do 2030.g. Policijska uprava šibensko-kninska je 26. listopada u Šibeniku na Trgu Pavla Šubića od 9 sati organizirala natjecanje učenika V. razreda osnovnih škola u spretnosti vožnje biciklom.

Na postavljeni poligon s ukupno sedam različitih prepreka vrednovala se brzina, ali što je još bitnije, preciznost upravljanja biciklom. Naime, uz stručnu pomoć učitelja kao i policijskih službenika, mr.sc. Nikice Božić, policijskog službenika za sigurnost cestovnog prometa iz Službe za javni red i sigurnost te Anite Matić, policijske službenice za poslove prevencije iz Postaje prometne policije, nakon opremanja zaštitnom kacigom, učenici su pokazivali svoje vještine upravljanja biciklom te je svaka greška nosila određene negativne bodove.

Ovakav način pristupa djeci i organiziranje natjecanja prvenstveno nosi jedan edukativni karakter gdje je djeci pokazano da je vještina bitnija od brzine, da je zaštitna oprema važna i da u prometu moraju biti pažljivi te dobro opremljeni kako bi bili vidljivi u svim vremenskim situacijama.

Iz svih osnovnih škola s područja županije natjecao se 31 dječak i 28 djevojčica, a najvještijima su se pokazali Karmen Fržop i Petar Samardžija koji su nagrađeni biciklama i alatom za bicikl, Cvita Perica i Šime Vučenović koji su nagrađeni sigurnosnim kacigama i opremom za bicikl te Maša Šprljan i Luka Aleksić koji su nagrađeni opremom za bicikl.

Pisane vijesti