Natjecanje osnovnih škola u spretnosti vožnje bicikla

  • Slika \PU_SK\Galerije\2023\Spretnost vožnje bicikla\HRJ_8915.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sastavni dio Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa

FOTO: PU šibensko-kninska

U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2021. do 2030.g. Policijska uprava šibensko-kninska je 8. studenog u Šibeniku na Trgu Pavla Šubića od 9 sati organizirala natjecanje učenika V. razreda osnovnih škola u spretnosti vožnje biciklom.

Na postavljeni poligon s ukupno sedam različitih prepreka vrednovala se brzina, ali što je još bitnije, preciznost upravljanja biciklom. Naime, uz stručnu pomoć učitelja kao i policijskih službenika, mr.sc. Nikice Božić, policijskog službenika za sigurnost cestovnog prometa iz Službe za javni red i sigurnost te Dominika Dugopoljac i Anite Matić iz Postaje prometne policije, nakon opremanja zaštitnom kacigom, učenici su pokazivali svoje vještine upravljanja biciklom te je svaka greška nosila određene negativne bodove.

Ovakav način pristupa djeci i organiziranje natjecanja prvenstveno nosi jedan edukativni karakter gdje je djeci pokazano da je vještina bitnija od brzine, da je zaštitna oprema važna i da u prometu moraju biti pažljivi te dobro opremljeni kako bi bili vidljivi u svim vremenskim situacijama.

Iz osnovnih škola s područja županije natjecalo se 20 dječaka i 13 djevojčica, a najvještijima su se pokazali Petra Fržop i Matija Ravi-Petrina koji su nagrađeni biciklima i alatom za bicikl, kao i Rafaela Trošić, Ružica Čibarić, Marko Pirjak i Jakov Rogač koji su nagrađeni sigurnosnim kacigama i opremom za bicikl. 

Stranica