Najava akcije u prometu

Slika \PU_SK\slike\vijesti\brzina.jpg

Po Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL-a na području država Europske unije, a shodno tome i na našem području, će se održati akcija 24-satnog pojačanog nadzora brzine, i to 3. travnja (srijeda) u vremenu od 00,00 do 24,00 sata


U ovom vremenu će se kontinuirano, tijekom 24 sata, na maksimalno mogućem broju lokacija, temeljem vlastite prosudbe i statističkih pokazatelja za naše područje, provoditi pojačani nadzor brzine, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa.
 
Međutim ove godine, osim uključivanja medija, i građani se mogu uključiti u ovu akciju tako da nam putem naše e-mail adrese sibensko-kninska@policija.hr do 1. travnja 2019 godine do 10,00 sati dostave lokacije na kojima bi željeli da se nadzire brzina. Tako dostavljene prijedloge građana ćemo analizirati i temeljem analize uvrstiti među određene lokacije pogodne za nadzor brzine.
 
Upozoravamo vozače, da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustoći prometa, poštujući propisana ograničenja brzine i tako doprinesu svojoj sigurnosti, kao i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.
 
Osim ovakvog upozorenja vozačima, pozivamo medije da svojim neposrednim prisustvovanjem održavanju ove akcije, kroz svoju prezentaciju vozačima ukažete na brzinu kretanja kao bitan čimbenik u sigurnosti prometa, kao i represivne mjere koje donosi ponašanje suprotno prometnim propisima.

Stranica