Najava akcije u prometu

Sutra, 12. veljače u vremenu od 8 do 12 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske će se provoditi preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja vozača prema pješacima i prekršaja pješaka, a sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području
Tijekom ove akcije policijski službenici će nadzirati promet, odnosno vozače i pješake na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća uzrokovanih nepoštivanjem propisa od strane vozača, ali i pješaka.  
Na nužnost ovakve akcije u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji za mjesec siječanj u kojemu je zabilježeno 10 naleta vozila na pješake, u odnosu 1 nalet na pješaka u istom mjesecu prošle godine. U ovim prometnim nesrećama 4 pješaka teže, a njih 6 je lakše ozlijeđeno. Dakle, od početka ove godine bilježimo značajan porast prometnih nesreća u kojim su ozlijeđeni pješaci, a sve prometne nesreće, u tom vremenu, su uzrokovane greškom vozača.
 

Stranica