Najava akcije pojačanog nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu

Slika \PU_SK\slike\vijesti\auto i palica.jpg

U vremenu od 16. (srijeda) do 22. lipnja (utorak), na temelju plana aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije - ROADPOL - pojačanog nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, Policijska uprava šibensko-kninska će biti uključena u akciju


U navedenom razdoblju na području Policijske uprave šibensko-kninske će se kontinuirano provoditi preventivno-represivna ciljana akcija nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu, sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području, dok izdvajamo subotu 19. lipnja, kada će se od 07,00 sati pojačani nadzor odvijati neprestano 24 sata do nedjelje 20. lipnja u 07,00 sati .
 
Ove godine, osim uključivanja svih medija u najavi akcije, i građani se mogu uključiti u ovu akciju tako da nam putem naše e-mail adrese sibensko-kninska@policija.hr od 04. lipnja do 15. lipnja dostave prijedloge lokacija na kojima bi željeli da se nadziru vozači pod utjecajem alkohola i droga. Tako dostavljene prijedloge građana ćemo analizirati i temeljem analize pojedine i uvrstiti među lokacije pogodne za nadzor.
 
Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga.
 
Pozivamo vozače da mogu predlagati lokacije na kojima, temeljem vlastitih iskustava, žele prisutnost policije radi nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu, ali ih opetovano upozoravamo da prije vožnje ne konzumiraju alkohol ili drogu, da poštuju prometne propise, posebno kroz ograničenja brzine, te da tako doprinesu svojoj sigurnosti kao i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.
 

Najave