Međunarodna policijska suradnja- češki i makedonski policajci u Šibeniku i Vodicama

  • Slika \PU_SK\slike\vijesti\strani pol 2019\naslovna II dio 2019.jpg
  • Slika
Danas, 2. kolovoza u zgradi Policijske uprave, Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave i Krešimir Nimac, voditelj Službe policije primili su Aleksandara Kljunić, policijskog službenika Češke koji će obnašati službu na području Policijske postaje Vodice tijekom ovog mjeseca, odnosno do 31. kolovoza , njegovu kolegicu Katerinu Reslerova, češku policijsku službenicu i Filipa Jancevski, policijskog službenika Sjeverne Makedonije, koji će u tom vremenu obnašati službu na području Policijske postaje Šibenik.
          
Napomenuo je da se ovakav vid suradnje temelji na Memorandumu o suradnji između Ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republika Češke, Sjeverne Makedonije i Savezne Republike Njemačke, te da su zadaće stranih policijskih službenika je da pomažu našim policajcima u vrijeme njihova svakodnevnog obavljanja poslova na području Šibenika i Vodica, a posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihovih zemalja, te prevenciji kaznenih djela i prekršaja, kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa.
Strani policajci će obavljati posao u mješovitim patrolama s našim policajcima u Šibeniku i Vodicama, biti će odjeveni u svoje službene odore i biti na usluzi svojim sugrađanima tijekom njihova posjeta ovom području.
        
Napominjemo, da vodeći se podacima o turističkom prometu policijski službenici iz partnerskih policija angažirani su na onim područjima gdje najveći dijelom borave turisti tih država, po kojim statističkim pokazateljima će na području naše Policijske uprave boraviti prvenstveno češki, kao i makedonski policajci, a ovo je još jedna od mjera Projekta sigurne turističke sezone.  

 

Stranica