Kad piješ, ne vozi!

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/policija 8.jpg

Iz prometa isključena tri vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2,52 promila izmjerena kod 35-godišnjeg vozača

Fot: Ilustracija

Šibenik: Upravljao vozilom s 1,61 promila

Jučer 21. listopada u 05,55 sati u Primoštenu, policijski službenici Policijske postaje Šibenik su zaustavili 64-godišnjeg vozača osobnog automobila splitskih registarskih oznaka.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,61 g/kg . Vozač je priveden i zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1670 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 4 mjeseca.

 
Vodice: Upravljao vozilom s 1,75 promila

Jučer, 21. listopada u 20,20 sati u Vodicama, policijski službenici Postaje prometne policije Šibenik su tijekom redovne kontrole prometa zaustavili 30-godišnjeg vozača osobnog automobila požeških registarskih oznaka.

Vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,75 g/ kg, nakon čega je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola.

Temeljem č. 190 st. 1 Prekršajnog zakona s vozačem je sklopljen sporazum o novčanoj kazni u iznosu od 1,320 eura i zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

 
Vodice: Upravljao vozilom s 2,52 promila

Danas, 22. listopada u 00,05 sati u Vodicama, policijski službenici Policijske postaje Vodice su tijekom vršenja kontrole i nadzora cestovnog prometa zaustavili osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35- godišnji državljanin Bosne i Hercegovine pod vidnim utjecajem alkohola.

Izvršenim alkotestiranjem kod istog je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,52 g/kg. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola.

Nakon prekršajne obrade vozač će tijekom dana uz optužni prijedlog biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

U optužnom prijedlogu zatražena je novčana kazna od 3000 eura.
 
 

Stranica