II. komponenta preventivnog projekta "Zdrav za 5"

  • Slika /PU_SK/Galerije/IMG-20240603-WA0009.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim predavanja o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode učenicima je prezentiran i rad s policijskim psom

FOTO: PU

Dana 03. lipnja 2024. g. u vremenu od 08,00 do 09,15 sati, u Osnovnoj školi Brodarica, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja provela se II. komponenta preventivnog Projekta “Zdrav za 5“. Ovim događanjem kod učenika sedmih i osmih razreda nastoji se podići svijest o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, promovirajući ujedno ciljeve cjelokupnog projekta pod geslom“ Reci NE alkoholu! Reci NE drogama! Reci NE igrama na sreću! - Živi zdravo, budi zdrav-jer čist okoliš je zdrava budućnost“
 
Program je započeo predstavljanjem projekta i predavanjem na temu ovisnost i zlouporaba alkohola od strane Jure Kojundžića - policijskog službenika za nadzor i planiranje prevencije.

Također, učenicima se predstavila Sanja Slavica Matešić, pročelnica za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove Šibensko-kninske županije, koja je sa djelatnicama svog odjela Monikom Kolak Jareb i Kristinom Paškalin educirala učenike o prevenciji zaštite okoliša i prirode. Nakon interaktivnog predavanja pristupilo se radionici gdje su učenici imali priliku vidjeti kako se na pravilan način odvaja otpad i gdje ljudi najviše griješe prilikom odvajanja otpada.

Po završetku predavanja, policijski službenik Odjela za droge, Vjekoslav Burazer i službeni pas Boy su učenicima demonstrirali vježbu pronalaska droge. Ovu priliku učenici su iskoristili za postavljanje pitanja i  druženje sa službenih psom.
 

Stranica