Džeparile na prostoru NP Krka

Slika PU_SK/slike/vijesti/lopov3.jpg

foto: ilustracija

U Policijskoj postaji Šibenik je, temeljem odobrenja suca istrage Županijskog suda u Šibeniku, provedeno kriminalističko istraživanje nad dvije 43-godišnjakinje, od kojih je jedna na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj, osumnjičenim za još sedam krađa na štetu stranih državljana  .

 Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene između 17. kolovoza i 5.  rujna na prostoru Nacionalnog parka Krka počinile još sedam kaznenih djela „džepnih“ krađa sve na štetu stranih državljana i to njemačkih, poljskih, engleskih, finskih, talijanskih, i čeških, na način da su koristile ili same izazivale gužvu ili su krađe vršili iz ostavljenih ruksaka oštećenih za vrijeme njihova kupanja. 

Kako je ranijim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno osumnjičene su, s ciljem vršenja ovih kaznenih djela, unajmile apartman na području grada Zadra u koji su se iz Zagreba dovezle osobnim automobilom unajmljenim u Rent a car poslovnici na području Zagreba. Odsjevši u unajmljenom apartmanu osumnjičene su svakodnevno, do 6. rujna, do  trenutka zatjecanja od strane policijskih službenika,  tim osobnim automobilom dolazile na područje Nacionalnog parka Krka i to s ciljem vršenja kaznenih djela, nakon čega bi se vraćale u apartman i pohranjivale otuđene predmete.

Tijekom ranije provedenog kriminalističkog istraživanja u unajmljenom apartmanu je pronađen veći dio otuđenih predmeta, od kojih je jedan dio vraćen oštećenim stranim državljanima.

          Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.



Pisane vijesti