Dvojac internetskim prevarama oštetio šest osoba za 200 tisuća kuna

Slika \PU_SK\slike\vijesti\A1Računalna prijevara.jpg

Navodimo kako je u Policijskoj upravi zagrebačkoj dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i maloljetnikom osumnjičenima za više kaznenih djela računalne prijevare

FOTO: Ilustracija

Osumnjičeni su se tijekom veljače 2022.g. na području Zagreba, s namjerom pribavljanja imovinske koristi, javljali na oglase preko Internet portala i lažno navodili podatak da su oštećenima već uplatili novčani iznos za pojedine proizvode koje su prodavali i zatim od oštećenih tražili da slijede određenu poveznicu na internetskim stranicama kako bi im novac bio isplaćen na račun. Tu se radilo o lažnim stranicama gdje su oštećeni upisivali svoje osobne podatke dok bi osumnjičeni to iskoristili i prebacivali novac na svoj račun. Od šest oštećenih osoba jedan 24-godišnjak je s područja Vodica i oštećen je za 10 tisuća kuna dok su osumnjičeni protupravnim ponašanjem od svih oštećenih pribavili oko 200 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava, a na poveznici Internet-prijevare-savjeti možete pronaći savjete kako se zaštititi i na što obratiti pozornost prilikom bilo kakvih novčanih transakcija putem interneta.

Priopćenja