Dvije prometne nesreće

Slika PU_SK/slike/vijesti/policajac_promet.jpg

foto: ilustracija

U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 15 sati u Šibeniku u Ulici bana Josipa Jelačića teže je ozlijeđen 39-godišnji pješak, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada se 22-godišnja vozačica pri upravljanju osobnim automobilom Chevrolet Aveo, šibenskih registracijskih oznaka, obilježenom pješačkom prijelazu, na kojem se ne upravlja prometnim svjetlima, nije približavala sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustila pješake koji su stupili na pješački prijelaz uslijed čega je vozilom naletjela na 39-godišnjeg pješaka.

Protiv 22-godišnje vozačice će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

Noćas, 5. rujna oko 2,40 sati na državnoj cesti D121 kod Murtera u prometnoj nesreći je teže ozlijeđena 22-godišnja vozačica.

Do prometne nesreće je došlo kada je 22-godišnjakinja, pod utjecajem alkohola, upravljajući osobnim automobilom Ford, krapinskih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste, ulaskom u lijevi nepregledni zavoj izgubila nadzor nad upravljačem i s vozilom u zanošenju izletjela izvan kolnika na kameno-zemljanu površinu.

Protiv 22-godišnje vozačice će biti podnijet Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a o ovoj prometnoj nesreći će biti izviješćeno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.



Pisane vijesti