Dvije prometne nesreće

Slika PU_SK/slike/vijesti/auto_policija02.jpg

foto: ilustracija

U prometnoj nesreći koje se dogodila 31. kolovoza oko 14,25 sati na cesti Zablaće-Šibenik 19-godišnja putnica na motociklu je teže ozlijeđena, dok je 19-godišnji vozač tog motocikla lakše ozlijeđen. Oboje ozlijeđenih su zadržani na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 64-godišnji vozač, kanadski državljanin, upravljajući osobnim automobilom Chrysler, kanadskih registracijskih oznaka pri kretanju nerazvrstanom cestom Zablaće-Šibenik, dolaskom u blizinu raskrižja s Ulicom Velimira Škorpika, vozilom vršio radnju skretanja u lijevo u namjeri polukružnog okretanja, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pri tome računa o položaju vozila i o smjeru kretanja. Uslijed toga je došlo do sudara njegovog vozila i  motocikla Gilera Runner, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 19-godišnji vozač, a koji se kretao u istom smjeru i koji je u trenutku prometne nesreće vršio pretjecanje osobnog vozila kanadskih registracijskih oznaka,

Protiv 64-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće.

U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 13,45 sati u Kninu je teže ozlijeđena 27-godišnja putnica iz osobnog automobila Audi A4, dok su dvoje djece iz tog vozila i 61-godišnji vozač osobnog automobila Peugeot, lakše ozlijeđeni. .

Do prometne nesreće je došlo kada se 29-godišnji češki državljanin pri upravljanju osobnim automobilom Audi A4, čeških registracijskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, kojom prilikom svojim vozilom prelazi na suprotnu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, te svojim prednjim djelom vozila udara u prednji dio osobnog automobila Peugeot, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnji vozač.

Protiv 29-godišnjeg češkog državljanina će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće. 



Pisane vijesti