Dovršeno kriminalističko istraživanje za Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

  • Slika /PU_SK/Galerije/20240320_122905.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon porovedenog istraživanja podnesene su kaznene prijave i optužni prijedlozi poradi počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja i streljiva građana

FOTO: PU

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja i Policijske postaje Drniš su proveli kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, 28-godišnjakom i 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Dana 20.03.2024 godine, od strane policijskih službenika izvršene su pretrage na tri lokacije na širem području Drniša i to:
-Izvršenom pretragom kuće kojom se koristi 37- godišnjak pronađene su i oduzete dvije zračne puške, jedna malokalibarska puška, dvije protupješačke mine.  
Protiv osumnjičenog 37- godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku i optužni prijedlog poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
-Izvršenom pretragom kuće kojom se koristi 28-godišnjak, pronađeno je i oduzeto 204 komada puščanog streljiva call 7,62 mm, od kojih je 50 komada na redeniku, 7 komada puščanog streljiva,1 komad puščanog streljiva call. 7,62 mm i 4 komada tromblonskih metaka call. 7,62.
Protiv osumnjičenog 28-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 
-Izvršenom pretragom kuće kojom se koristi 53-godišnjak, pronađene su i oduzete lovačka puška cal.12, puška cal.7.9 mm i 57 komada streljiva cal.12 mm.
Protiv osumnjičenog 53-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog poradi počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja i streljiva građana.
 
 
 


Priopćenja