CRO Race 2023. - trasa na području PU šibensko-kninske

Slika \PU_SK\Galerije\2023\Cro race 2023.jpg

Zbog biciklističke utrke promet će biti malo usporen te donosimo itinerar utrke kako bi građani znali vremenski slijed prolaska biciklista

FOTO: CRO Race

Dana 26. rujna 2023. godine na području Šibensko-kninske županije vozit će se 1. etapa međunarodne profesionalne cestovne biciklističke utrke pod nazivom CRO Race na kojoj će sudjelovati oko 140 biciklista, prateće službe i osiguranje. Start utrke je u Primoštenu u 12:25 sati odakle se vozi državnom cestom D8 (Jadranskom magistralom) do Šibenika gdje stižu oko 13:05 sati.

U grad Šibenik utrka ulazi na raskrižju državnih cesta D8 i D58 (Ražinska petlja) i kreće se sljedećom trasom: Put Bioca - Stjepana Radića - Poljana - Kralja Zvonimira - Kružni tok kod Stare kave - Srednja magistrala - Vrpoljačka cesta (D58). Zatim se kreće državnom cestom D58 do Ljubitovice, gdje stiže oko 14:00 sati i ulazi u Splitsko-dalmatinsku županiju. Dalje se utrka vozi na relacijama Prgomet - Lećevica - Dugopolje - Split - Sinj. Cilj utrke je u Sinju oko 17:00 sati.

Na području Šibensko-kninske županije u razdoblju od 12:00 do 14:00 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta kojima se vozi biciklistička utrka te će ograničenje prometa uz kraća zatvaranja pojedinih dionica (do 30 minuta) i preusmjeravanje prometa vršiti policijski službenici i redarska služba predstavnika organizacije.

U ulicama u gradu Šibeniku (Put Bioca - Stjepana Radića - Poljana - Kralja Zvonimira - Kružni tok kod Stare kave - Srednja magistrala - Vrpoljačka cesta) promet će biti potpuno zatvoren u vremenskom razdoblju od 12:50 do 13:20 sati. Promet na državnoj cesti D8 iz smjera Šibenika prema Primoštenu privremeno će se zatvarati i preusmjeravati po dionicama u vremenu od 12:00 sati do 13:20 sati, dok će se na državnoj cesti D58 iz smjera Ljubitovice prema Šibeniku privremeno zatvarati i preusmjeravati po dionicama u vremenu od 13:00 sati do 14:00 sati. Promet u smjeru kretanja biciklističke utrke na cesti D8 iz smjera Primoštena prema Šibeniku od 12:25 sati do 13:20 sati i na cesti D58 iz smjera Šibenika prema Ljubitovici od 13:10 sati do 14:00 sati kretat će se usporeno brzinom oko 40 - 50 km/h, iza konvoja sudionika utrke.

Budući da trase utrke voze većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista na oko 40 - 50 km/h. Obzirom da će staza biti osigurana od strane policijskih službenika, neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama.

Iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, upozoravamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da povećaju oprez i postupaju po uputama i naredbama policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Najave