Akcija "POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE"

Slika PU_SK/slike/vijesti/znakove.bmp

Početkom nove školske godine policijski službenici PU Šibensko-kninske će sukladno zadaćama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i zadaćama Provedbenog plana preventivnog djelovanja policije na poslovima nadzora i upravljanja u cestovnom prometu u 2011. godini, a na temelju dosadašnjih iskustava, na području Županije Šibensko-kninske  

Početkom nove školske godine policijski službenici PU Šibensko-kninske će sukladno zadaćama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i zadaćama Provedbenog plana preventivnog djelovanja policije na poslovima nadzora i upravljanja u cestovnom prometu u 2011. godini, a na temelju dosadašnjih iskustava, na području Županije Šibensko-kninske tijekom mjeseca rujna provoditi akciju “Poštujte naše znakoveusmjerenu na zaštitu djece u prometu i spriječavanja ugrožavanja njihovih života, osobito najmlađih koji su prvi put sudionici u prometu na cestama.

U okviru akcije policijski službenici održat će predavanja i razgovore u svim prvim razredima osnovnih škola, kao i predavanja na prvim roditeljskim sastancima učenika prvih razreda s ciljem upoznavanja djece, a i roditelja s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja djece u prometu.

Policijski službenici također će u okviru akcije pojačano pokrivati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, posebice u vrijeme početka i završetka nastave omogućavajući time nesmetan i što sigurniji dolazak djece u školu kao i odlazak istih iz škole.

 UPUĆUJEMO APEL SVIM VOZAČIMA DA U BLIZINI ŠKOLA UPRAVLJAJU VOZILIMA S POJAČANOM PAŽNJOM I MAKSIMALNO SMANJENOM BRZINOM !

 



Stranica