Šibenik - tri kriminalistička istraživanja

U Policijskoj postaji Šibenik dovršena su tri kriminalistička istraživanja i to nad 18-godišnjakom i maloljetnikom obojica s područja Šibenika, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili po kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i kazneno djelo prijetnje a sve na štetu policijskog službenika ove

   U Policijskoj postaji Šibenik dovršena su tri kriminalistička istraživanja i to nad:

- nad 18-godišnjakom i maloljetnikom obojica s područja Šibenika, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili po kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i kazneno djelo prijetnje a sve na štetu policijskog službenika ove Policijske uprave.

  Osumnjičeni su  5. prosinca oko 3.40 sati u Šibeniku u ulici Mandalinskih žrtava, gdje su po policijskom službeniku zatečeni nakon narušavanja javnog reda i mira u kafe baru, uz ozbiljnu prijetnju i fizičkim napadom sprječavali policijskog službenika u obavljanju službene radnje koju je poduzimao u okviru svojih ovlasti.

 Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku

 - nad 61-godišnjakom iz Bilica osumnjičenim za kazneno djelo dovođenja u opasanost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, na štetu bivše 57-godišnje supruge iz toga mjesta.

 Osumnjičeni je jučer, 5. prosinca  u jutarnjim satima u Bilicama svojim osobnim automobilom marke „Ford“ dva puta namjerno udario u parkirani osobni automobil oštećene, marke „Mercedes“, i to u vrijeme dok je ona bila nagnuta u vozilo na strani suvozača.

 Protiv osumnjičenoga će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, a obzirom da mu je snazi izrečena zaštitna mjera zabrane približavanja oštećenoj, osumnjičeni je po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz Optužni prijedlog doveden Prekršajnom sudu.     

  - nad 58-godišnjim i 62-godišnjim Šibenčanima osumnjičenim za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, na štetu 46-godišnjeg Šibenčanina.

  Osumnjičeni su, kao članovi lovačkog društva Šibenik,  jučer, 5. prosinca  oko 10 sati u Donjem Polju u vrijeme lova pucali iz lovačkog oružja u blizini kuće oštećenog u čijoj neposrednoj blizini je bio i oštećeni.

  Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog kaznenog djela za koje su osumnjičeni .  



Stranica