Vodice - dovršena tri kriminalistička istraživanja

U Policijskoj postaji Vodice provedena su tri kriminalistička istraživanja, i to: - nad 45-godišnjim i 47-godišnjim njemačkim državljanima osumnjičenim za kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

 U Policijskoj postaji Vodice provedena su tri kriminalistička istraživanja, i to:
  - nad 45-godišnjim i 47-godišnjim njemačkim državljanima osumnjičenim za kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela.
45-godišnjak i47-godišnjakl su dana 26. ožujka u Policijskoj postaji Vodice, iako su bili upozoreni na posljedice lažnog prijavljivanja kaznenog djela, na zapisnik o zaprimanju kaznene prijave prijavili otuđenje njihovog glisera i trajlera i nastalu materijalnu štetu od oko 100 000 kuna, iako su znali da to nije istina. Temeljem tako zaprimljene kaznene prijave na njihovo traženje izdana im je potvrda o izvršenom kaznenom djelu.
 Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da gliser i trajler, za koje su osumnjičeni prijavili da su im otuđeni, nisu dovezli na područje Republike Hrvatske.
Protiv 45-godišnjaka i 47-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja.
 -nad 47-godišnjakom iz Solina osumnjičenim za kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari na štetu tvrtke „Rivijera“ iz Šibenika.
 47-godišnjak je 15. kolovoza u Vodicama u ulici Put Vatroslava Lisinskog, prilikom izlaska vozilom s parkirališta hotela „Imperijal“, nakon što karticom koju je posjedovao nije mogao podignuti rampu, nasilno ju je oštetio s namjerom da s vozilom ode s parkirališta. Nastala šteta procijenjena je na iznos od oko 1570 kuna.       
Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari.
 - nad 33-godišnjakom iz Pirovca osumnjičenim za kazneno djelo teške krađe izvršenog na štetu tvrtke „Studenac“ iz toga mjesta.
 Noćas u 1.40 sati u Pirovcu u Zagrebačkoj ulici po policijskim službenicima 33-godišnjak je zatečen u izvršenju kaznenog djela. Provedenim kriminalističkim istraživanjem kod njega je pronađeno i oduzeto pet kutija cigareta i 280 kuna, koje je tom prilikom otuđio.       
Protiv 33-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela teške krađe.
 
 
        
        


Stranica