Uspješno dovršena četiri opsežna kriminalistička istraživanja u svezi zlouporabe opojnih droga

Slika PU_SK/slike/vijesti/droga 2010/droga_slike2.jpg

 

foto: PU šibensko-kninska       
Tijekom mjeseca kolovoza 2010.g. u ovoj Policijskoj upravo dovršena su četiri opsežna kriminalistička istraživanja na okolnosti kaznenog djela zloporabe opojnih droga, od kojih po dva u Policijskoj postaji Knin i Šibenik.   
        
 
U policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34.-godišnjakom, 40-godišnjakom i 24 godišnjakinjom, svi iz mjesta Cetina, općina Civljane, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni tijekom mjeseca srpnja 2010.g. na području Knina,vršili preprodaju opojnih droga heroin i marihuana prema većem broju osoba. Po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku tijekom kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage stanova i vozila koje koriste osumnjičeni, kojom prilikom je kod 34.-godišnjaka pronađeno i oduzeto 366 grama opojne droge marihuane i nekoliko desetaka komada streljiva, dok je kod 40.-godišnjaka pronađeno i oduzeto dva komada vatrenog oružja s pripadajućim streljivom, a što su osumnjičeni neovlašteno posjedovali.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 34-godišnjak i 40-godišnjak su, uz kaznenu prijavu, dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Šibenika, a protiv osumnjičene 24.-godišnjakinje kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnesena redovnim putem.
 
Nakon što je dana 16. kolovoza 2010.g. u večernjim satima u Kninu u ulici Josipa Jovića 28-godišnjak iz Bizovca, po policijskim službenicima Policijske postaje Knin, zatečen u neovlaštenom posjedu 4 grama neto težine zelene biljne materije karakteristične za opojnu drogu marihuana, tijekom kriminalističkog istraživanja nad njim je utvrđeno da je tu opojnu drogu kupio od 24-godišnjaka s područja Splita i to uz posredovanje 43-godišnjaka iz Knina.
Temeljem tako pribavljenih obavijesti, pri postupanju policije, 24-godišnjak s područja Splita je dana 17. kolovoza 2010.g. zatečen u Pađanima kojom prilikom je u njegovom vozilu pronađeno i oduzeto ukupno 48,7 grama neto težine opojne droge marihuana, a za koju je utvrđeno da je taj 24-godišnjak tu marihuanu kupio od drugog 24-godišnjaka također sa područja Splita. Blagovremenim postupanjem policije taj 24-godišnjak je istoga dana u večernjim satima uhićen na području Unešića.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 43- godišnjak iz Knina i oba 24-godišnjaka iz Primorskog Dolca tijekom mjeseca kolovoza 2010.g. počinili više kaznenih djela Zlouporabe opojnih droga, zbog čega su uz kaznenu prijavu dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, dok je protiv 28-godišnjaka iz Bizovca kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu podnesena redovnim putem.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Šibenik nad 30-godišnjakom iz Knina utvrđena osnovana sumnja da je on tijekom mjeseca kolovoza 2010.g. na području grada Šibenika preprodavao opojnu drogu marihuanu prema većem broju osoba. Tijekom provođenja toga kriminalističkih istraživanja 20-godišnjak iz Oklaja je u Brodarici zatečen sa 85 grama opojne droge marihuana.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 30-godišnjak je, uz kaznenu prijavu doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, a protiv osumnjičenog 20-godišnjaka  redovnim putem je podnijeta kaznena prijava, zbog kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga. 

U istoj Policijskoj postaji dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 45.-godišnjakom iz Skradina osumnjičenom za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.
Temeljem ranije prikupljenih saznanja da se na području Skradina nalaze nasadi marihuane, policijskim postupanjem dana 17.08.2010.g. u okolici Skradina osumnjičeni je zatečen na «plantaži» marihuane sa ukupno 26 komada zasađenih stabljika prosječne visine od 57-90 cm.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu,  doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku.  
 
 
 
        


Stranica