Akcija nadzora pomorskog prometa „Parangal 2“

Slika PU_SK/slike/pomorska pp/parangal2/thmb.jpg
 
Foto: PU šibensko-kninska
Jučer u vremenu od 10 do 20 sati od strane Postaje pomorske policije je održana akcija nadzora pomorskog prometa imena „Parangal 2“, u kojoj je sudjelovalo četiri plavila navedene Policijske postaje. Akcija je održana na području akvatorija Policijske uprave od Grebaštice do Murtera s posebnim naglaskom na šire područje šibenskog kanala, od Tribunja do Žaborića, i područja oko otoka Murtera, a koja područja su prema našim statistikama i najugroženija.
Tijekom akcije podnesena su ukupno 24 prekršajna naloga, zbog povrede propisa iz pomorskog zakona, odnosno, zbog nepropisnog glisiranja, kada su u prekršaju zatečena 22 strana državljana i 2 naša državljana.
Nadalje je, oko 16.40 sati između Krapnja i Brodarice, po policijskim službenicima ove Policijske postaje, 39-godišnjak iz Hrvatske Kostajnice zatečen kako, uz uporabu gumenjaka, vrši izlov školjki, čiji je lov zabranjen.Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je navedeni počinio kazneno djelo protuzakonitog ribolova, zbog čega će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
Tijekom akcije u 19 sati zaprimljena dojava o pronalasku neeksplodiranog minsko eksplozivnog sredstva u moru kod otoka Krapanj. Intervencijom policijskih službenika Interventne jedinice policije u 20.35 sati s morskog dna izvađena je improvizirana ručna bomba.


Stranica