Vodice - kazneno djelo pronevjere i zlouporabe položaja i ovlasti

Jučer je u Odjelu kriminalističke policije, Odsjeku gospodarskog kriminaliteta i korupcije je dovršeno kriminalističko

 
 Jučer je u Odjelu kriminalističke policije, Odsjeku
gospodarskog kriminaliteta i korupcije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Vodica i 41-godišnjakom iz Vodica. Obojica su osumnjičena za kazneno djelo pronevjere na štetu tvrtke iz Vodica i  tvrtke iz Šibenika, a 43- godišnjak također za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti na štetu tvrtke iz Vodica.
 
 Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 43-godišnjak, u svojstvu direktora i 41-godišnjak, u svojstvu blagajnika oštećene tvrtke iz Vodica u vremenu od 2. lipnja 2008.g. do 12. siječnja 2010.g . zajednički protupravno prisvojili ukupan iznos od 69 509.50 kuna na način da novčana sredstva od utrška i sredstva od pristojbi i uplata građana, koja su im povjerena u radu nisu polagali na račune oštećenih tvrtki. Time su oštetili tvrtku iz Vodica za ukupan iznos od 61 779.50 kuna i tvrtku iz Šibenika za ukupan iznos od 7 730.00 kuna.
 
 Nadalje je utvrđeno da je 43-godišnjak, također u svojstvu direktora oštećene tvrtke iz Vodica počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. On je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist iskoristio svoj položaj i ovlasti direktora i u vremenu od 8. siječnja do 24. veljače poslovnom karticom oštećene tvrtke sa žiro računa oštećene tvrtke  podigao ukupan iznos od 13 900.00 kuna, a koji iznos nije korišten u poslovne svrhe. Istom karticom je vršio plaćanje na benzinskoj crpci u Vodicama u dva navrata i to 12.siječnja i 7.veljače u ukupnom iznosu od 399.86 kuna, a koji iznos nije namijenjen u poslovne svrhe. Time je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od ukupno 14 299.86 kuna,  za koji iznos je oštetio tvrtku iz Vodica. 

Protiv 43-godišnjaka i 41-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku i to za kazneno djelo pronevjere, te protiv 43-godišnjaka i za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.


Stranica