Šibenik - više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga

Slika PU_SK/slike/odjel krim policije/za-web.jpg

foto: PU šibensko-kninska
Policijski službenici Odjela kriminalističke policije ove Policijske uprave, početkom 2010.g.  intenzivno su prikupljali saznanja i provodili druge mjere i radnje s ciljem prikupljanja dokaza i zaticanja u izvršenju  kaznenih djela za više osoba s područja Šibenika, za koje su prethodnim operativnim radom prikupljena saznanja da se bave prodajom opojne droge heroina na našem području.
Shodno gornjem u vremenu od 26.04.2010.g. do 08.05.2010.g. započeto je s provođenjem posebnih izvida kaznenih djela prema osobama iz Šibenika starosti 34 godina i osobi iz Splita, starosti 36-godina, s boravištem u Šibeniku, te osobi starosti 38 godina iz Šibenika.
Dana 07.05.2010. g. provedenom završnom akcijom u stanu kojega koristi 34-godišnjak pronađeno je i oduzeto ukupno 96,5 grama opojne droge heroin, koji bi na uličnoj prodaji dosegao cijenu od približno 100,000 kuna, tom prilikom također je od 34- godišnjaka oduzeto dvadeset paketića izmrvljenih heptanona, ukupne težine 20 grama, dok je od 38-godišnjaka oduzeto tri paketića izmrvljenih tableta heptanon, a koje je posjedovao bez valjane liječničke dokumentacije.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su opojnu drogu heroin u Splitu nabavljali osumnjičeni 34-godišnjak iz Šibenika i 36- godišnjak iz Splita, a potom bi tako nabavljenu drogu donosili u stan osumnjičenog 34- godišnjaka gdje su opojnu drogu dalje prodavali prema konzumentima s područja grada Šibenika. ,
Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom utvrđena je osnovana sumnja da je počinio ukupno 12 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, od čega 9 kaznenih djela za neovlaštenu prodaju opojne droge, 2 kaznena djela za navođenje drugoga na trošenje opojne droge i 1 kazneno djelo zaticanja u neovlaštenom posjedu opojne droge. Istim kriminalističkim istraživanjem 36-godišnjak je osumnjičen da je počinio ukupno 7 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, ok kojih 5 kaznenih djela za neovlaštenu prodaju opojne droge i 2 kaznena djela zbog navođenja drugoga na trošenje opojne droge, dok je 38-godišnjak osumnjičen za 2 kaznena djela zlouporabe opojnih droga, od kojih jedno kazneno djelo za neovlašteno posjedovanje opojne droge i drugo za navođenje drugoga na trošenje opojne droge, što znači da je potvrđeno počinjenje ukupno 21 kaznenog djela iz područja zlouporabe opojnih droga, počinjenih od strane navedene trojice osumnjičenika.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u šibeniku, zbog kaznenih djela za koja su osumnjičeni.  


Stranica