Kistanje - kazneno djelo krađe na štetu HEP-a, pogon Knin

U Policijskoj postaji Knin u suradnji s djelatnicima HEP-a pogona u Kninu, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom, 49-godišnjakom obadvojica iz Kistanja, osumnjičenim za kazneno djelo krađe iz

 
U Policijskoj postaji Knin u suradnji s djelatnicima HEP-a pogona u Kninu, dovršeno je  kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom, 49-godišnjakom obadvojica iz Kistanja, osumnjičenim za kazneno djelo krađe iz članka 33 Zakona o energiji, na štetu HEP-a, pogon Knin.
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 54-godišnjak u vremenu od 22. prosinca 2009.g. – 4. svibnja 2010.g. i osumnjičeni 49-godišnjak u vremenu od 21. siječnja – 4. svibnja 2010.g., nakon što im je električna energija bila isključena, neovlašteno, mimo brojila, se priključili na električnu mrežu. 
       
Nadalje je provedeno kriminalističko istraživanje i nad 37-godišnjakom, 39-godišnjakinjom i 64-godišnjakom svi iz Kistanja, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo skidane i povreda službenog pečata i znaka, na štetu HEP-a, pogon Knin.
Osumnjičeni su u vremenu od 15. siječnja – 4. svibnja 2010.g. skinuli službeni pečat postavljen od strane oštećene tvrtke, na koji način su bili isključeni s električne mreže, te se ponovno preko brojila neovlašteno uključili na električnu mrežu.
Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu, zbog kaznenih djela za koja su osumnjičeni.    


Stranica