Varivode - oštećen spomenik podignut nastradalim mještanima u VRO Oluja

Danas u 7.15 sati u Policijskoj postaji Knin zaprimljena je telefonska dojava da je u mjestu Varivode, općina Kistanje oštećen spomenik podignut nastradalim mještanima u VRO Oluja. Odmah po zaprimljenoj dojavi, od

 
Danas u 7.15 sati u Policijskoj postaji Knin zaprimljena je telefonska dojava da je u mjestu Varivode, općina Kistanje oštećen spomenik podignut nastradalim mještanima u VRO Oluja. Odmah po zaprimljenoj dojavi, od strane policijskih službenika, mjesto događaja je osigurano.  
Obavljenim očevidom je utvrđeno da je tijekom noći 22./23. travnja 2010.g. u Varivodama, za sada nepoznati počinitelj polomio drveni križ i otuđio drvenu spomen ploču s imenima devetorice nastradalih mještana u vrijeme VRA Oluja. Nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od oko 500 kuna.
       
Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari, koje se dovodi u vezu s zločinom iz mržnje, a policija intenzivno provodi izvide kroz prikupljanje dokaza i obavijesti u cilju otkrivanja počinitelja ovoga kaznenoga djela.                          


Stranica