Šibenik - vozač smrtno stradao u prometnoj nesreći

Jučer oko 22.10 sati u Šibeniku, na državnoj cesti D-8, u blizini restorana "Vila Velebita" , došlo je do prometne nesreće u kojoj je 56-godišnjak iz Šibenika smrtno stradao.

 
Jučer oko 22.10 sati u Šibeniku, na državnoj cesti D-8, u blizini restorana "Vila Velebita" , došlo je do prometne nesreće u kojoj je 56-godišnjak iz Šibenika smrtno stradao. Tijelo preminulog je po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u šibeniku prevezeno na Odjel patologije, radi vršenja obdukcije. Vozač drugog osobnog vozila 53-godišnjak iz Bilica je zadobio lakše tjelesne ozlijede.
Obavljenim očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo zbog toga što se 56-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom marke „VW Golf“, šibenskih registracijskih oznaka nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera, pri čemu je ugrozio promet vozila iz suprotnog smjera, marke „Peugeot 309“, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnjak iz Bilica. Tom prilikom je došlo do izravnog sudara.
Smrtno stradali 56-godišnjak iz Šibenika je neposredno prije navedene prometne nesreće izazvao i prometnu nesreću na državnoj cesti D-8, predio Njivice, gdje se promet zbog radova odvija pomoću semafora. Tom prilikom je nastala materijalna šteta.
Obavljenim očevidom na mjestu događaja je utvrđeno da je, sada pokojni, 56-godišnjak, iz neutvrđenog razloga, istim vozilom udario u mobilni uređaj za regulaciju prometnim svjetlima, a potom nastavio vožnju u pravcu Splita, bez zaustavljanja.
         O naprijed navedenom slijedi izviješće nadležnom Državnom odvjetništvu.


Stranica