Knin - kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo lihvarskog ugovora

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom 25-godišnjakom iz Knina, za koje je utvrđena osnovana sumnja su zajedno počinili kazneno djelo prijetnje, na štetu 35-

 
 U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom 25-godišnjakom iz Knina, za koje je utvrđena osnovana sumnja su zajedno počinili kazneno djelo prijetnje, na štetu 35-godišnjaka iz Knina, dok je 33-godišnjakinja osumnjičena da je počinila kazneno djelo lihvarskog ugovora na štetu više osoba iz Knina.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičena 33-godišnjakinja u vremenu od 1. lipnja 2007.g. pa do 28. siječnja 2010.g., iskorištavajući nuždu i teške imovinske prilike više oštećenih osoba istima pozajmljivala novac uz kamatnu stopu od 20% mjesečno. Nadalje je utvrđeno da je osumnjičena u navedenom vremenskom periodu oštećenima pozajmila iznos od 26 000 kuna, a od istih na ime povrata pozajmljenog iznosa i usmeno ugovorenih kamata potraživala najmanje 81 200 kuna, od kojih je do danas stvarno naplatila iznos od 56 200 kuna. Na opisani način osumnjičena je za sebe pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 30 200 kuna.
Istim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni dana 27. siječnja 2010.g. putem mobitela, uputili ozbiljnu prijetnju 35-godišnjaku, ukoliko isti osumnjičenoj 33-godišnjakinji ne vrati iznos od 25 000 kuna za koliko ga je na ime kamata za pozajmljeni novac osumnjičena još teretila.
Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu, zbog kaznenih djela za koja su osumnjičeni.


Stranica