Šibenik - kazneno djelo prijevare i kazneno djelo krivotvorenja isprave

U Odjelu kriminalističke policije dovršeno je opsežno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom iz Splita i 60-godišnjakom iz Rupa, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili po kazneno djelo prijevare i kazneno djelo krivotvorenja isprave

 
U Odjelu kriminalističke policije dovršeno je opsežno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom iz Splita i 60-godišnjakom iz Rupa, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili po kazneno djelo prijevare i kazneno djelo krivotvorenja isprave. 
Provedenom kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 37-godišnjak tijekom 2006.god. u prostorijama javnobilježničkog ureda u Splitu, kao korisnik kredita i založni dužnik po kreditu kod kreditora – banke sa sjedištem u Austriji, na novčani iznos od 105.000 Eura potpisao sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na nekretninu čest. zgrade K.O. Rogoznica u naravi obiteljska kuća sa dvorom, premda je prije samog potpisivanja znao tj. bio svjestan da se ne radi o nekretnini koja nije u njegovu vlasništvu, a sve sa namjerom nezakonitog pribavljanja navedenog novčanog iznosa. Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 37-godišnjak prilikom nezakonitog ishodovanja kredita prema Općinskom sudu u Šibeniku (zemljišno-knjižni odjel) podnio navedenu krivotvorenu dokumentaciju o vlasništvu nad spomenutom nekretninom na području KO Rogoznica, a poradi upisa založnog prava od strane banke nad istom nekretninom.
Istim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 60-godišnjak tijekom 2006.god. u prostorijama javnobilježničkog ureda u Splitu, kao korisnik kredita i založni dužnik po kreditu kod kreditora – banke sa sjedištem u Austriji, na novčani iznos od 316. 000 EUR-a potpisao sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na nekretninu čest. zgrade K.O. Šibenik u naravi stan, premda je prije samog potpisivanja znao tj. bio svjestan da se ne radi o nekretnini koja nije u njegovu vlasništvu, a sve sa namjerom nezakonitog pribavljanja navedenog novčanog iznosa.
 Za osumnjičenog 60-godišnjaka je također utvrđeno da je prilikom nezakonitog ishodovanja kredita prema Općinskom sudu u Šibeniku (zemljišno-knjižni odjel) podnio navedenu krivotvorenu dokumentaciju o vlasništvu nad spomenutom nekretninom, a poradi upisa založnog prava od strane banke nad istom nekretninom, a kada istome nije izvršen upis založnog prava, u cilju realizacije navedenog kredita osumnjičeni je krivotvorio Rješenje o upisu založnog prava Općinskog suda u Šibeniku.


Stranica