Šibenik - kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti

U Odjelu kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 45-godišnjakom iz Šibenika, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili

 
 U Odjelu kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 45-godišnjakom iz Šibenika, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, na štetu tvrtke «Vodovod i odvodnja»,d.o.o. Šibenik.
Provedenim opsežnim kriminalističkim istraživanjem nad vatrogasnom postrojbom sa sjedištem u Šibeniku i više pravnih osoba na području Županije šibensko-kninske nedvojbeno je utvrđeno da su osumnjičeni 42-godišnjak i 45-godišnjak, u svojstvu odgovornih osoba iste postrojbe, u vremenu od mjeseca ožujka 2005.g. do listopada 2008.g. odobravali, vršili i naplaćivali usluge prijevoza vode prema više pravnih osoba na području Županije, bez plaćanja isporučene vode prema oštećenoj tvrtci, čime su uz pribavljanje protupravne imovinske koristi kupcima vode, oštećenoj tvrtci pričinili štetu od 29 280.78 kuna.     
Protiv osumnjičenih podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kazneno djelo za koja su osumnjičeni.


Stranica