Otkriveni počinitelji provale u prostorije biračkog mjesta

Vezano za izvršenu provalu u prostorije biračkog mjesta dana 26./27. prosinca 2009.g. u Šibeniku u ulici Milice i Turka u Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Šibenika

 
Vezano za izvršenu provalu u prostorije biračkog mjesta dana 26./27. prosinca 2009.g. u Šibeniku u ulici Milice i Turka u Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Šibenika osumnjičenom za kazneno djelo uništenja izbornih isprava i kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma i nad 24-godišnjakom i 26-godišnjakom oba iz Šibenika osumnjičenim za kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 24-godišnjak dana 26. prosinca 2009.g. oko 18.30 sati , nakon što je iz svoje obiteljske kuće uzeo ručnu pilu s kojom je ispilio lokot na ulaznim vratima «Doma» u Mandalini u ulici Milice i Turka u kojemu je slijedećeg dana održano izborno mjesto, tu se zadržao kratko a potom se vratio kući.
Tijekom noći, 27. prosinca 2009.g. oko 2 sata do «Doma» u Mandalini došli su osumnjičeni 21-godišnjak i 26-godišnjak, nakon čega je osumnjičeni 21-godišnjak uzeo kemijsku olovku i po zidu prostorije, gdje su već bili ispisani grafiti i sam ispisao nekoliko grafita. Nakon toga isti je sa stola, gdje je bila glasačka kutija, uzeo dva glasačka listića na kojima je zaokružio jedan od rednih brojeva, a potom je listiće vratio na isto mjesto, a nakon što je u prostoriji pronašao lokot, uzeo komad selotejpa, sa osumnjičenim 26-godišnjakom je izašao izvan prostorije «Doma», stavio lokot na bravu ulaznih vrata i zalijepio prethodno uzetim selotejpom. Kao motiv izvršenja ovih kaznenih djela bila je činjenica da su osumnjičeni prostorije «Doma» koristili za druženja već duži niz godina.
 
        


Stranica