Akcija "Manje oružja, manje tragedija" u Drnišu

Slika topvijesti/godina_2009/studeni_09/Oruzje_drnis.jpg

U Drnišu je danas od 9 do 13 sati održana akcija Manje oružja, manje tragedija, koju u suradnji s UNDP-om (Programom Ujedinjenih naroda za razvoj) provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Cilj je akcije poticati građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, strjeljiva i minsko-eksplozivnih


Foto:
PU šibensko-kninska

U Drnišu je danas od 9 do 13 sati održana akcija Manje oružja, manje tragedija, koju u suradnji s UNDP-om (Programom Ujedinjenih naroda za razvoj) provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Cilj je akcije poticati građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, strjeljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Osim predstavnika UNDP-a i Ministarstva unutarnjih poslova akciji u Drnišu, uz načelnika Policijske uprave šibensko-kninske Ivice Kostanića i njegova zamjenika Sandra Santinija, prisustvovao je i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk. Na dvije info-točke ispred gradske tržnice i osnovne škole postavljeni su promidžbeni materijali, a policijski službenici Policijske postaje Drniš građanima i učenicima su objašnjavali detalje akcije Manje oružja, manje tragedija. Svi posjetitelji info-točaka dobili su prigodan promotivni materijal.

Podsjećamo da je Zakonom o oružju predviđena vremenski neograničena dragovoljna predaja zabranjenog i dozvoljenog oružja. Oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dobrovoljno predaje neće se pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak, ukoliko ga prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.





Stranica