Šibenik - kazneno djelo zlouporabe opojnih droga

Slika PU_SK/slike/vijesti/droga03.jpg

U Odjelu kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Kaštela i 22-godišnjakom iz Splita, koji su osumnjičeni za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga


foto
:Ilustracija 
U Odjelu kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Kaštela i 22-godišnjakom iz Splita, koji su osumnjičeni za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.
Osumnjičeni su dana 20. listopada 2009.g. u 21.30 sati u Rogoznici na državnoj cesti D-8 zatečeni u parkiranom osobnom vozili marke «Smart», splitskih registarskih oznaka, kada su, policijski službenici navedenog Odsjeka, na instrument tabli osobnog vozila uočili zelenu biljnu materiju karakterističnu za opojnu drogu marihuana. Zbog toga su osumnjičeni dovedeni u službene prostorija policije, kada je od 20-godišnjeg osumnjičenika oduzeta pronađena materija neto težine1.3 grama. Zbog sumnje da osumnjičeni u vozilu neovlašteno posjeduju još opojne droge, po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku izvršena je pretraga vozila, kojom prilikom je pronađeno 0.5 grama neto težine zelene biljne materije karakteristične za opojnu drogu marihuana, a koja je bila u neovlaštenom posjedu osumnjičenog 20-godišnjaka.
Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog navedenog kaznenog djela. a protiv osumnjičenih biti će podnijet i Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba opojnih droga.
 


Stranica