Održana tiskovna konferencija povodom dviju kriminalističkih obrada

Slika PU_SK/slike/vijesti/droga03.jpg

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji vezano za kriminalitet droga, načelnik policijske uprave Ivica Kostanić, zamjenik načelnika Sandro Santini, načelnik Odjela kriminalističke policije Zdravko Sedlar i v.d. voditelja Odsjeka kriminaliteta droga Mario Mihaljević


foto:Ilustracija 
Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji vezano za kriminalitet droga, načelnik policijske uprave Ivica Kostanić, zamjenik načelnika Sandro Santini, načelnik Odjela kriminalističke policije Zdravko Sedlar i v.d. voditelja Odsjeka kriminaliteta droga Mario Mihaljević, upoznali su da su u vremenu od 28.-30. kolovoza 2009.g. u Odjelu kriminalističke policije, Odsjeku kriminaliteta droga dovršene dvije kriminalističke obrade i to nad 25-godišnjakom iz Murtera i nad 25-godišnjakom i 20 –godišnjakinjom oboje iz Splita, koji su osumnjičeni za kazneno djelo Zlouporabe opojnih droga.

Osumnjičeni 25-godišnjak iz Murtera je u petak, 28. kolovoza 2009.g. u 21 sat u Murteru u Požarskoj ulici, od strane policijskih službenika Odsjeka za droge, zatečen u neovlaštenom posjedu 180 grama neto težine opojne droge marihuana i 2.4 grama bruto težine opojne droge kokain, a koje je posjedovao radi daljnje preprodaje
U subotu, 29. kolovoza 2009.g. u mjestu Boraja, ispred restorana «Tomislav», po istim policijskim službenicima, osumnjičeni 25-godišnjak je zatečen u neovlaštenom posjedu 1.6 grama neto težine opojne droge marihuana, dok je osumnjičena 20-godišnjakinja zatečena u neovlaštenom posjedu 0.1 gram neto težine iste droge.
Obzirom na sumnju da osumnjičeni 25-godišnjak neovlašteno posjeduje još opojne droge radi preprodaje, u sklopu kriminalističke obrade po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku, izvršena je pretraga vozila i stana, koje isti koristi, a tom prilikom u vozilu, kojim su se isti dovezli na naše područje, pronađeno je i oduzeto ukupno 2 090 grama bruto težine opojne droge marihuana, dok je pretragom stana pronađeno i oduzeto ukupno 66 grama neto težine iste droge, zatim jedna digitalna vaga i 7 000 kuna.
Dakle, tom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto 2 337.7 grama opojne droge marihuane i 2.4 grama bruto težine opojne droge kokain, a svi osumnjičeni su od ranije prijavljivani kao počinitelji kaznenih djela ove vrste.
 Po dovršenim kriminalističkim obradama, osumnjičeni 25-godišnjak iz Splita je, uz kaznenu prijavu, doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, dok će protiv osumnjičenog 25-godišnjaka iz Murtera i 20-godišnjakinje iz Splita biti podnijeta kaznena prijava, zbog istoga kaznenoga djela, a protiv njih će biti podnijet i Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba opojnih droga.  
    


Stranica