Šibenik - obavljen očevid u svezi eksplozije u centru grada

Vezano za događaj od jutros kada se dogodila eksplozija u centru Šibenika u ulici Obala dr. Franje Tuđmana, na mjestu događaja obavljen je očevid od strane Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku

 
Vezano za događaj od jutros kada se dogodila eksplozija u centru Šibenika u ulici Obala dr. Franje Tuđmana, na mjestu događaja obavljen je očevid od strane Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku, zamjenika Županijskog državnog odvjetnika i policijske službenike, kojom prilikom je dovršenim radnjama očevida na mjestu događaja i do sada obavljenom očevidom na vozilu, utvrđeno da se osobno vozilo marke «Alfa Romeo», šibenskih registarskih oznaka, kojim je tom prilikom upravljao 34-godišnjak iz Šibenika, nalazilo u vožnji u pravcu Doca, kada je neposredno uz zgradu Županije došlo do eksplozije ispod donjeg dijela vozila.
 
Prema nastalim oštećenjima na vozilu i zgradi Županije, a koja su u vidu probijanja stakala, oštećenja fasade i lima osobnog vozila i motocikla, sumnja se na postavljanje nepoznate eksplozivne naprave pod vozilo. Eksplozivna naprava svojom eksplozijom prouzročila je manju materijalnu štetu, a tom prilikom dvoje državljana Austrije zadobili su lakše tjelesne ozlijede, a jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozlijede, dok vozač vozila nije zadobio tjelesne ozlijede.
Prilikom očevida s mjesta događaja izuzeto je više predmeta i tragova eksplozije za potrebita vještačenja .
Kriminalistička obrada se intenzivno nastavlja u cilju utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja, a do sada su obavljeni obavijesni razgovori sa većim brojem osoba koje imaju korisna saznanja o istom.    


Stranica