Vodice - kazneno djelo nasilničkog ponašanja

U Policijskoj postaji Vodice dovršena je kriminalistička obrada nad 24-godišnjakom i 26-godišnjakom iz Vodica, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja koje se dovodi u vezu s zločinom iz mržnje

 
U Policijskoj postaji Vodice dovršena je kriminalistička obrada nad 24-godišnjakom i 26-godišnjakom iz Vodica, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja koje se dovodi u vezu s zločinom iz mržnje, na štetu 23-godišnjaka i 24-godišnjaka, dvije 22-godišnjakinje i 23-godišnjakinju, svi iz Zagreba.
Provedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da su osumnjičeni jučer, 19. srpnja 2009.g. oko 5.15 sati u Vodicama u Artinoj ulici, bez povoda, verbalno napali oštećene, koji su tom prilikom došli osobnim vozilom marke «Audi» i osobnim vozilom marke «Mercedes», zagrebačkih registarskih oznaka s namjerom da kupnje u tamošnjoj pekari. U cilju izbjegavanja sukoba oštećeni 23-godišnjak, u kojemu su osumnjičeni prepoznali člana NK «Dinamo» i 24-godišnjak su se vozilom marke «Audi», a ostale oštećene, vozilom marke «Mercedes» udaljili prema centru Vodica, kada su osumnjičeni radi iživljavanja nasiljem, motociklom marke «Vespa» krenuli za vozilima, te u ulici Prve Primorske čete, pri mimoilaženju s osobnim vozilom 23-godišnjaka na isto vozilo bacali kacigu.
Radi daljnjeg iživljavanja nasiljem, osumnjičeni odlaze u obližnji kafić, te prikazivanjem lažnih činjenica, tj. da su napadnuti od strane oštećenih traže pomoć, pri čemu se uz još četiri osobe na tri motocikla upućuju u potragu za navedenim vozilima, kada u ulici Kamila Pamukovića zatiču osobno vozilo marke «Mercedes» u kojemu su bile tri oštećene osobe, kojom prilikom su verbalno napadnute, a u cilju izbjegavanja sukoba oštećena 22-godišnjakinja, koja je tom prilikom upravljala osobnim vozilo, pokušava bježati vožnjom prema Trgu Kneza Branimira, kada su osumnjičeni uz ostale na tri motocikla vozili za njima Tom prilikom 22-godišnjakinja je, iz straha, izgubila nadzor na vozilom, zbog čega je vozilom naletjela na betonski čunj, gdje se zaustavila i zaključala vozilo. Odmah potom osumnjičeni, su okružili vozilo, te rukama uz vrijeđanje udarali po vozilu što je kod oštećenih izazvalo strah i uznemirenost, zbog čega su pozvale policiju.
Po dovršenoj kriminalističkoj obradi, danas tijekom dana osumnjičeni će uz kaznenu prijavu biti dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, zbog navedenog kaznenog djela.  


Stranica