Šibenik - u kontroli prometa zatečeni s drogom

Jučer je u Odjelu kriminalističke policije, Odsjeku kriminaliteta droga dovršena opsežna kriminalistička obrada nad 33-godišnjakom, 31-godišnjakom iz Splita i 39-godišnjakom iz Pirovca, za koje ja utvrđena osnovana sumnja

 
Jučer je u Odjelu kriminalističke policije, Odsjeku kriminaliteta droga dovršena opsežna kriminalistička obrada nad 33-godišnjakom, 31-godišnjakom iz Splita i 39-godišnjakom iz Pirovca, za koje ja utvrđena osnovana sumnja da su počinila kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.
U ponedjeljak, dana 6. srpnja 2009.g. u 23.20 sati u Šibeniku u ulici Trg Andrije Hebranga, 33-godišnji osumnjičenik iz Šibenika je, pri kontroli prometa zatečen da upravlja osobnim vozilom marke «Fiat Punto», šibenskih registarskih oznaka, kojom prilikom je policijskim službenicima dragovoljno predao paket sastavljan od PVC folije u kojemu se nalazilo šest manjih paketića, bruto težine 54.3 grama, ispunjenih grumenasto praškastom tvari karakterističnom za opojnu drogu heroin.
 
Provedenom kriminalističkom utvrđeno je da je osumnjičeni 33-godišnjak navedenoga dana oko 22 sata u Kaštelima kupio naprijed navedenu količinu opojne droge od osumnjičenog 31-godišnjaka iz Splita, s namjerom daljnje preprodaje konzumentima na području Pirovca i Šibenika. 
Daljnjom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je isti 33-godišnji osumnjičenik i dana 24. lipnja 2009.g. u Kaštelima od istoga 31-godišnjaka iz Splita kupio, za sada neutvrđenu količinu opojne droge heroin, koju je prodavao i navodio na trošenje konzumente na području Pirovca i Šibenika, a dio iste opojne droge je preprodao 39-godišnjem osumnjičeniku iz Pirovca, koji je istu drogu preprodavao konzumentima na području Pirovca.
Tijekom kriminalističke obrade temeljem naloga Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku izvršene su pretrage stanova i vozila koje koriste osumnjičeni, kojom prilikom su od osumnjičenih privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s ovim kaznenim djelom.
Po dovršenoj kriminalističkoj obradi osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, izuzev 31-godišnjeg osumnjičenika iz Splita, koji je trenutno, zbog, od ranije, zdravstvenih problema zadržan na liječenju. 


Stranica