Šibenik - pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

Jučer oko 6.25 sati u Šibeniku u ulici 113. Šibenske brigade, kod benzinske pumpe «GSS», došlo je do prometne nesreće u kojoj je 26-godišnja pješakinja zadobila teške tjelesne ozlijede

 
Jučer oko 6.25 sati u Šibeniku u ulici 113. Šibenske brigade, kod benzinske pumpe «GSS», došlo je do prometne nesreće u kojoj je 26-godišnja pješakinja zadobila teške tjelesne ozlijede, poradi čega je zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je 34-godišnji vozač osobnog vozila zadobio lakše tjelesne ozlijede.
Obavljenim očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 34-godišnji vozač iz Srime, pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke «Renault», šibenskih registarskih oznaka, kojom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja vozila nepreglednom zavoju, uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom, kojim je sletio s desne strane kolnika na pješački nogostup, gdje je došlo do naleta na ozlijeđenu pješakinju, koja se kretala tim nogostupom u istome smjeru.
Protiv vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, a protiv istoga biti će podnijet i Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica