Šibenik - dovršena kriminalistička obrada nad 45-godišnjakom iz Šibenika

U Odjelu kriminalističke policije, Odsjeku za gospodarski kriminalitet i korupciju dovršena je kriminalistička obrada nad 45-godišnjakom iz Šibenika, za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kaznena djela

 
U Odjelu kriminalističke policije, Odsjeku za gospodarski kriminalitet i korupciju dovršena je kriminalistička obrada nad 45-godišnjakom iz Šibenika, za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprave, utaje poreza, zlouporabe položaja i ovlasti u vezi s kaznenim djelom poticanja. Istom kriminalističkom obradom je nad 55-godišnjakom iz Osijeka utvrđena je osnovana sumnja da je isti počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i utaje poreza u vezi s kaznenim djelom pomaganja.
Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičeni 45-godišnjak u vremenu od 17. srpnja do 21. kolovoza 2006.g., s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza i drugih carinskih davanja u iznosu od 34 679 kuna, iako je znao da je gliser strana roba koja podliježe carinskom postupku uvoza, nabavkom i uporabom krivotvorenog računa od nepostojeće tvrtke, kod kapetanije ishodio upis glisera u upisnik čamaca RH, a koji upravni postupak je proveden na nezakonit način od strane 55-godišnjeg osumnjičenika.
Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava prema Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu. 


Stranica