61-godišnja pješakinja zadobila teške i po život opasne ozljede

Slika \PU_SK\slike\vijesti\auto_policija04.jpg

U prometnoj nesreći, koja se 27. lipnja oko 21,30 sati dogodila u Pirovcu, teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila je 61-godišnjakinja koja je zadržana na liječenju u Općoj bolnici Šibenik

Do prometne nesreće je došlo kada se maloljetnik, upravljajući neregistriranim i neosiguranim mopedom prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, s kojim je u trenutku prometne nesreće na mopedu bio maloljetni suvozač bez zaštitne kacige, ne poštujući pravilo držanja desne strane prilikom vožnje cestom bez ugrožavanja drugih sudionika, prešao na lijevu stranu ceste i prednjim dijelom mopeda naletio na pješakinju. Nakon udara je pješakinja pala na tlo kao i vozač i suvozač na mopedu, a dok je vozač mopeda pobjegao s mjesta događaja, suvozač je pričekao dolazak Hitne pomoći nakon čega se udaljio. Zbog zadobivenih ozljeda pješakinja je prebačena na liječenje u Opću bolnicu Šibenik gdje je zadržana na liječenju.


Maloljetni vozač je, zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. Suvozač na mopedu će biti sankcioniran zbog nenošenja zaštitne kacige.

Priopćenja