51-godišnjakinja osumnjičena za prijevaru u gospodarskom poslovanju

Slika \PU_SK\slike\vijesti\novac02.jpg
U Odjelu gospodarskog kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom osumnjičenoj za prijevaru u gospodarskom poslovanju na štetu banke sa sjedištem u Šibeniku
Utvrđeno je da je osumnjičena, kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, s ciljem da sebi, odnosno svojoj tvrtki pribavi protupravnu imovinsku korist, 5.svibnja 2016.g. otvorila transakcijski  račun na ime te tvrtke u poslovnici oštećene banke u Šibeniku,  kojom prilikom je također zatražila u ime i za svoje trgovačko društvo izdavanje maestro chip kartice, kao i kartice za prijavu na internet bankarstvo, a potom je u razdoblju od 13. do 15. prosinca 2016.g., u vremenu kad banka ne provodi transakcije po računu zbog nepostojanja on-line sustava pa se transakcije knjiže nekoliko dana kasnije od stvarne transakcije, u više navrata podigla gotovinu na bankomatima i gotovinu na terminalima poštanskih ureda u zemlji, te zadavala naloge u aplikaciji mobilnog bankarstva, a da za navedene transakcije nije imala pokrića, odnosno novčanih sredstava na računu svoje tvrtke.
Na opisani način osumnjičena je protupravno prisvojila novčani iznos od najmanje utvrđenih 69.974,55  kuna a na štetu sa sjedištem u Šibeniku.
Osumnjičena je kazneno prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Stranica