34-godišnjak i 28-godišnjak osumnjičeni za četiri krađe i dvije računalne prijevare u pokušaju

Slika \PU_SK\slike\vijesti\GRBB_1.jpg

U Policijskoj postaji Šibenik u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Samobor dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 28-godišnjakom, češkim državljanima, osumnjičenima za četiri krađe i dvije računalne prijevare u pokušaju

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 34-godišnjak dana 9./10. listopada u Tribežiću, prvo iz otključane obiteljske kuće 77-godišnjaku otuđio novčanik s dokumentima i bankovnim karticama, mobilni telefon, a nakon izlaska iz kuće je otuđio i osobni automobil Škoda Felicia kojeg je oštećeni u svom dvorištu čuvao za prijatelja, češkog državljanina.

Zatim je utvrđeno da je u istoj noći osumnjičeni 34-godišnjak u mjestu Primošten Burnji 29-godišnjakinji otuđio osobni automobil Renault Modus iz dvorišta.


Utvrđeno je kako je osumnjičeni 34-godišnjak, s prethodno otuđenom bankovnom karticom oštećenog 77-godišnjaka, u dva navrata tijekom 10. listopada pokušao na bankomatu u Primoštenu podignuti novac s računa oštećenog.

Oba otuđena osobna automobila su naknadno pronađena, otuđena Škoda Felicia je imala oštećena dva pneumatika, a odmah su vraćeni vlasnicima.


Osumnjičeni 34-godišnjak i 28-godišnjak su 15. listopada oko 15,10 sati u Samoboru, 41-godišnjakinji otuđili osobni automobil Ford Fiesta, a brzom reakcijom policijskih službenika su zatečeni u automobilu i privedeni na kriminalističko istraživanje dok je automobil vraćen vlasnici.


Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.



Priopćenja