30-godišnjak osumnjičen za dvije teške krađe

Slika \PU_SK\slike\vijesti\provala.jpg

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom osumnjičenim za dvije teške krađe od kojih je jedna u pokušaju na štetu 65-godišnjaka i 69-godišnjakinje

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 31. ožujka oko 00,30 sati u Šibeniku, radi pribavljanja imovinske koristi, prvo provalio u dvorište obiteljske kuće gdje je podesnim predmetom pokušao provaliti u konobu 69-godišnjakinje u čemu nije uspio. Nakon toga je preskočio zid i provalio u ostavu 65-godišnjaka odakle je otuđio više predmeta manje novčane vrijednosti (stari aparat za šišanje, limenku sa sitnim novcem i dr.), a kad je od strane oštećene primijećen dao se u bijeg i u kratkom vremenu su ga uhvatili policijski službenici s predmetima koje je otuđio. Prilikom postupanja osumnjičeni je izručio 2 grama bruto zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu.


Protiv 30-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku kao i Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.



Priopćenja