21 kazneno djelo zlouporabe opojnih droga

Slika PU_SK/slike/vijesti/droga03.jpg

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad trojicom Šibenčana za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili ukupno 21 kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, od čega je 29-godišnjak osumnjičen za ukupno 16 kaznenih djela, od kojih 15 kaznenih djela neovlaštene prodaje opojne droge i jednoga kaznenoga navođenja drugoga na  

foto : ilustracija

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad trojicom Šibenčana za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili ukupno 21 kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, od čega je 29-godišnjak osumnjičen za ukupno 16 kaznenih djela, od kojih 15 kaznenih djela neovlaštene prodaje opojne droge i jednoga kaznenoga navođenja drugoga na trošenje opojnih droga, 36-godišnjak je  osumnjičen za ukupno 5 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, od kojih za  4 kaznena djela neovlaštene prodaje opojne droge i jedno kazneno djelo neovlaštenog posjeda opojne droge.

Osumnjičeni 29-godišnjak i 36-godišnjak su 19. kolovoza 2011.g. u večernjim satima Skradinu, po policijskim službenima Odjela kriminalističke policije, zatečeni u neovlašteno posjedu 473 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za opojnu drogu marihuana, jednom ručno izrađenom cigaretom te zelene biljne materije bruto težine 0.6 grama i digitalnom vagom. Daljnjim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 29-godišnjak, od mjeseca studenoga 2010.g. do dana zaticanja, na širem području Šibenika većem broju osoba neovlašteno preprodavao opojnu drogu marihuanu i navodio druge osobe na trošenje opojne droge, a osumnjičeni 36-godišnjak je u tom periodu na tom istom području četiri puta preprodavao opojnu drogu i pri ovome postupanju je zatečen u neovlaštenom posjedu opojne droge.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 29-godišnjak i 36-godišnjak su uz kaznenu prijavu dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku zbog kaznenih djela za koja su osumnjičeni.



Stranica