U prometnim nesrećama teže ozlijeđena dva pješaka

Slika /PU_SK/slike/vijesti/policajac_promet.jpg

Proteklog dana su zabilježene dvije prometne nesreće u kojima su teže ozlijeđena dva pješaka: - Oko 7.20 sati u Bilicama, predio Stubalj je kao pješak teže tjelesne ozljede zadobio 70-godišnjak iz Bilica koji je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

foto : ilustracija

Proteklog dana su zabilježene dvije prometne nesreće u kojima su teže ozlijeđena dva pješaka:

 - Oko 7.20 sati u Bilicama, predio Stubalj  je kao pješak teže tjelesne ozljede zadobio 70-godišnjak iz Bilica koji je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.    

Očevidom je utvrđeno da je do nesreće došlo kada je 36-godišnji vozač iz Šibenika pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom „Opel Vectra“ šibenskih registracijskih oznaka lokalnom cestom Bilice-Stubalj , te zbog neprilagođene brzine vozilom sletio izvan kolnika na uzdignuti pješački nogostup gdje je oborio 70-godišnjeg pješaka, nakon čega je napustio mjesto nesreće.

Protiv vozača  će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće i kaznenog djela nepružanja pomoći osobi koja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Oko 9.05 sati u Šibeniku u ul. Stjepana Radića u prometnoj nesreći je kao pješak teže   ozlijeđen 76-godišnjak  iz Trogira koji je nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici Šibenik pušten na kućnu njegu.   

Očevidom je utvrđeno da je 76-godišnji pješak u ul. Stjepana Radića  kod Poljane prelazio kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu u vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake , pri čemu je na njega na kolniku  naletio bicikl kojim je upravljao maloljetnik s područja Šibenika.

Protiv 76-godišnjeg pješaka će biti podnijet prekršajni nalog.



Stranica