Kaznena prijava 25-godišnjaku

Slika PU_SK/slike/vijesti/uhicenik04.jpg

 U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom iz Danila Biranja, za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo teške krađe i kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari, a sve na štetu Župe Danilo.

 foto : ilustracija

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom iz Danila Biranja, za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo teške krađe i kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari, a sve na štetu Župe Danilo.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom noći 10./11. ožujka Danilo Birnju,  s krova crkve Svetoga Petra, koja je zaštićeno kulturno dobro, demontirao i otuđio dva brončana zvona sa metalnim nosačima, ukupne težine oko 100 kilograma. Osumnjičeni je otuđena zvona razbio i prodao kao sekundarnu sirovinu. Tijekom kriminalističkog istraživanja ostaci otuđenih zvona su pronađeni i biti će vraćeni oštećenoj Župi, a nastala materijalna šteta je procijenjena na oko 60 000 kuna. 

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava zbog kaznenih djela za koja je osumnjičen.     

 



Stranica