Šibenik-tri kriminalistička istraživanja

Slika PU_SK/slike/vijesti/uhicenik02.jpg

U Policijskoj postaji Šibenik dovršena su tri kriminalistička istraživanja, i to:  - nad 59-godišnjakom iz Benkovca osumnjičenim za kazneno djelo prisile na spolni odnošaj na štetu 25-godišnjakinje s područja   

 foto :ilustracija

U Policijskoj postaji Šibenik dovršena su tri kriminalistička istraživanja, i to:  

 - nad 59-godišnjakom iz Benkovca osumnjičenim za kazneno djelo prisile na spolni odnošaj na štetu 25-godišnjakinje s područja Skradina.

Provedenim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni od svibnja 2010.g. do ožujka ove godine oštećenu ozbiljnom prijetnjom nekim teškim zlom prisiljavao na spolne odnošaje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je jučer, uz kaznenu prijavu doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, zbog kaznenog djela za koje se sumnjiči.

- nad 21-godišnjakom i 31-godišnjakom obojica iz Solina osumnjičenim za kazneno djelo krađe na štetu braniteljske zadruge iz Splita.

Osumnjičeni su 8. ožujka 2011.g., nakon dojave o krađi iz kruga oštećene zadruge u Rogoznici, zatečeni na području Trogira sa vozilom marke „Peugeot“, splitskih registracijskih oznaka. Provedenim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su osumnjičeni toga dana ušli u krug oštećene zadruge i otuđili oko 800 kilograma metalnih predmeta, čija je ukupna vrijednost od oko 3 000 kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja otuđeni predmeti su kod osumnjičenih pronađeni i vraćeni oštećenoj zadruzi.

Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

 - nad petoricom maloljetnika svi s područja Šibenika osumnjičenim za kazneno djelo krađe na štetu  srednje škole u Šibeniku.

Utvrđeno je da su osumnjičeni u siječnja 2011.g. u Šibeniku u ulici Ante Šupuka u tamošnjoj srednjoj školi otuđili tri nadzorne kamere ukupne vrijednosti od oko 6 000 kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja, kod jednog od osumnjičenih maloljetnika, pronađena je i vraćena jedna nadzorna kamera.

Osumnjičeni maloljetnici će biti kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku.



Stranica