Protupravna gradnja

Slika PU_SK/slike/vijesti/auto_policija07.jpg

Postupajući po prijavi Muzeja grada Šibenika od 24. veljače po kojoj je nepoznati počinitelj u mjestu Bribir, općina Skradin na arheološkom nalazištu Bribirska Galvica, započeo građevinske radove (protupravni gradnju) na zemljištu u vlasništvo tog Muzeja, je  

foto : ilustracija

Postupajući po prijavi Muzeja grada Šibenika od 24. veljače po kojoj je nepoznati počinitelj u mjestu Bribir, općina Skradin na arheološkom nalazištu Bribirska Galvica, započeo građevinske radove (protupravni gradnju) na zemljištu u vlasništvo tog Muzeja, je utvrđeno da je u razdoblju od 14.-23. veljače na ovom arheološkom nalazištu, koje je zaštićeno kao spomenik kulture rješenjem regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Splitu i ima svojstvo kulturnog dobra, 47-godišnjak iz Solina s boravištem u mjestu Đevrske, izvodio građevinske radove na mjesnom pravoslavnom groblju, koje se nalazi uz katoličku gotičku crkvu Svetog Ivana i izradio betonsku ploču u obliku zvijezde petokrake.

Na ove okolnosti je u Policijskoj postaji Šibenik dovršeno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim izvođačem radova iz Solina i nad 68-godišnjim investitorom iz Vaćana,  za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo protupravne gradnje.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 47-godišnjak razdoblju od 14.-23 veljače na arheološkom nalazištu Bribirska Glavica izvodio radove po narudžbi i u dogovoru sa osumnjičenim 68-godišnjakom, kao investitorom.

Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela protupravne gradnje. 

 



Stranica