Protupravna eksploatacija rudnog blaga

Slika PU_SK/slike/vijesti/traka06.jpg

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Stankovaca za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga na štetu Državnog proračuna RH. 

foto : ilustracija

U Odjelu kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Stankovaca za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga na štetu Državnog proračuna RH.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 44-godišnjak u svojstvu vlasnika i odgovorne osobe tvrtke iz Stankovaca u razdoblju od travnja 2006.g. do listopada 2007.g. u sklopu odobrenog eksploatacijskog polja na području Tišnjanske Dubrave, bez odobrenja izvodio rudarske radove na eksploataciji tehničko-građenog kamena izvan odobrenih završnih granica otkopavanja. Takvim načinom je protupravno eksploatirao ukupno 77 536.75 kubnih metara tehničko-građevnog kamena, čime je oštetio Državni proračun RH za iznos od 2 326 102 kuna.

Protiv 44-godišnjakas je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku proslijeđena kaznena prijava zbog kaznenog djela za koje se sumnjiči, a protiv tvrtke je također podnijeta kaznena prijava temeljem zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. 

   



Stranica