Tjedna analiza stanja u prometu

Slika PU_SK/slike/vijesti/promet-policija.jpg

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu,, odnosno u vremenu od 26.lipnja do 2. Srpnja na našem području su se ukupno dogodile 33 prometne nesreće,7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 7 osoba lakše i 2 teže ozlijeđene i 26 prometnih nesreća s materijalnom štetom.       

foto: ilustracija

Prema statističkim pokazateljima ucestovnom prometu u proteklom tjednu,, odnosno u vremenu od 26.lipnja do 2.srpnja na našem području su se ukupnodogodile 33 prometnenesreće,7prometnihnesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 7 osoba lakše i 2 teže ozlijeđene i 26prometnihnesreća s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 29se dogodilo na području Šibenika i to 24 s materijalnom štetom i 5 s ozlijeđenom osobom u kojima je 6 osoba lakše i 1 teže ozlijeđena.Na području Drniša su bile 2 nesreće s materijalnom štetom, dok su se na području Knina dogodile 2 prometne nesreće s ozlijeđenom osobom u kojima je 1 osoba s teškim i 1 s lakšim ozljedama.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 25, nepoštivanje prednosti prolaska 5 , nepropisno kretanje po kolniku 3, i tako dalje, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati -13, 10,00-12,00 sati – 13, 12,00-14,00 sati – 7.  Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale subota 12 i nedjelja 9 ,utorak 5, četvrtak 4 i petak 3.

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzeto 346 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (174), sigurnosni pojas (27), nepropisno uključivanje i isključivanje (9), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (6), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (7), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 19 vozača  i 6  vozila.

Nadalje, 1. srpnja na autocesti A1 je zabilježena najveća brzina kretanja od 204 km/h 19-godišnjeg francuskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom Audi, francuskih registracijskih oznaka. Vozaču je mjestu prekršaja izdan Prekršajni nalog. 



Stranica