Dvije prometne nesreće

Jučer na su se na području ove Policijske uprave dogodile dvije prometne nesreće u kojoj su tri osobe zadobile teške tjelesne ozlijede


foto
: ilustracija 
Jučer na su se na  području ove Policijske uprave dogodile  dvije prometne nesreće u kojoj su  tri osobe zadobile teške tjelesne ozlijede.     
Oko 12.15 sati na državnoj cesti D-8 kod mjesta Šparadići je 30-godišnji vozač motocikla iz Kraljevice zadobio teške tjelesne ozlijede, zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
 Očevidom na mjestu prometne nesreće je utvrđeno da je do nesreće došlo kada se 30-godišnji vozač motocikla upravljajući motociklom marke „Yamaha“, riječkih registracijskih oznaka ( za čije upravljanje je potrebna „A“ kategorija , što isti nije imao upisano u vozačku dozvolu),  kretao državnom cestom i  preko pune linije u desnom zavoju vršio pretjecanje. Zbog loše procjene svoje brzine kretanja i brzine kretanja drugih sudionika u prometu sudario se s osobnim vozilom marke „Audi“, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 39-godišnji vozač iz Šibenika.
Protiv 30-godišnjeg vozača biti će podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti cestovnog prometa, a o ovome događaju biti će izviješćeno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.    
Oko 18.20 sati u Kninu u , Tuđmanovoj ulici  je došlo  do prometne nesreće u kojoj su maloljetna pješakinja s područja Knina i 20-godišnji vozač mopeda iz Žargovića zadobili teške tjelesne ozlijede. Ozlijeđena pješakinja je prevezena u Klinički bolnički centar Split na daljnje liječenje, a ozlijeđeni vozač je zadržan u Općoj bolnici Knin na daljnjem liječenju.
Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 20-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola, upravljao mopedom i dolaskom na obilježeni pješački prijelaz nije propustio pješakinju, koja je već stupila na pješački prijelaz. Tom prilikom vozač je mopedom oborio pješakinju, te od siline udarca pao s mopeda i tijelom udario u zaustavljeno osobno vozilo 23-godišnjaka iz Knina.
 Protiv 31-godišnjeg vozača biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće. 


Stranica